Black Friday På Bornholm

Bornholm er et af de steder der er helt med når det gælder om at afholde Black Friday i Danmark.  Selve Black Friday afholdes på dagen efter Thanksgiving og startede som butikkernes måde at åbne julesalget på i USA med stærkt nedsatte priser på en begrænset mængde af varer så folk stod klar til køtilbud tidligt om morgenen eller ligefrem om natten. Det har udviklet sig i sådan en grad at mange arbejdsgivere og flere af delstaterne giver de ansatte fri denne dag for at kunne juleshoppe.

Navnet stammer også fra Philidelphia hvor navnet blev brugt til at beskrive gaderne som var sorte af fodgængere og biler i dagene efter Thanksgiving, men detailkæderne er senere gået over til en lidt alternativ forklaring, at det skal beskrive overgangen fra røde tal på bundlinjen i Januar til November til sorte tal i december hvor store dele af årets omsætning kommer fra julesalget.
Begivenheden har siden 2005 været den traveleste shopping dag i USA, noget Danmark først ramte i 2015

På Bornholm valgte alle detail butikker i Nexø i 2016 at afholde Black Friday, noget der kun forventes at ske i flere byer her i 2017.

Hvis du vil se mere om Black Friday på Bornholm kan du gå ind på bornholm.black der er din vejviser til Black Friday på øen

 

Black Friday er flyttet online

Tallene viser dog at black friday i Danmark er flyttet online og mere end 50% af Black Friday omsætningen kommer den dag idag fra online forretninger. Det tal forventes kun at stige da det for mange er mere behageligt at sidde hjemme og shoppe frem for at stå i kø nede i butikkerne, og hjemmefra kan du stå i kø ved flere butikker på en gang, noget du ikke kan i de fysiske butikker.

 


Skriv et svar