Rejs til bornholm

De 3 nemmeste måder at komme til Bornholm?

Hvordan kommer jeg nemmest til Bornholm

Mens jeg har haft denne blog er jeg flere gange blevet spurgt om, hvordan man nemmest kommer til Bornholm. Der findes overordnet 3 nemme måder at komme til Bornholm. Man kan ikke sige at nogen af dem er bedst, da det kommer meget an på dine behov. Hvor meget må det koste? Hvor hurtigt skal det gå?
Herunder vil jeg prøve at skrive lidt omkring de forskellige muligheder der er:

  • Rejs til Bornholm med fly – Den hurtige men dyre
  • Sejl med Borholmerfærgen – Den billige
  • Tag bussen eller toget

Med fly til Bornholm

Hvis det gerne skal gå hurtigt, og prisen ikke er noget problem, så er det oplagte valg for dig nok at flyve til Bornholm. Du kan finde afgange til Bornholm i alle de danske lufthavne som København, Aalborg, Aarhus og Billund.

Det er klart at denne mulighed er hurtigst, men nogle gange kan du alligevel være uheldig, at dit fly er forsinket. Der findes en lang række regler omkring, hvilke rettigheder du har hvis dit fly bliver forsinket, så hvis uheldet er ude kan det være en god ide at undersøge reglerne grundigt.

Sejl billigt til Bornholm

For dig der har bedre tid og ikke har noget imod at sejle, så er det oplagte valg nok Bornholmerfærgen. Det er Mols-Linien der har overtaget ruterne til og fra Bornholm, og du skal være opmærksom på at du f. eks. ikke kan sejle direkte fra København til Bornholm. Bornholmerfærgen sejler fra Ystad, Køge og Sassnitz til Rønne på Bornholm, så du skal til én af disse tre byer først. Ystad ligger ca. 1 times kørsel i bil fra København.

Med bus eller tog til Bornholm

Det er måske lidt misvisende at sige at man tager bussen eller toget til Bornholm, fordi du undgår jo alligevel ikke at skulle med færge. Du kan bestille orange-billetter ved DSB til Bornholm, og så bliver det nok den billigste og måske den nemmeste vej til Bornholm.

Rejsetider til Bornholm

Hvis du vil flyve til Bornholm fra København, så varer turen ca. 35 minutter. En tur med bus eller tog varer til gengæld ca. 3 timer, og det er selvfølgelig færgeturen der tager tid.

Når du skal booke din rejse kan du gå ind på DSBs hjemmeside og benytte rejseplanen. Så skal du bare skrive din ønskede ankomsttid eller afgangstid samt dit startsted og destination. Så bliver du præsenteret for de mulige rejser, som du så kan booke direkte. Det er super nemt. Hvis du skal booke fly er det nemmeste nok bare at skrive “fly til Bornholm” i Google, og så bliver du vist mulige rejser.

Hvad end du vælger, så vil jeg ønske dig en rigtig god rejse til solskinsøen.


Skriv et svar