Tag et lån til turen

Det er måske ikke den bedste overskrift, men det er ikke destro mindre hvad det skal handle om i dag. Det skal handle om at låne til turen, og vi tager udgangspunkt i at turen går til Bornholm. Det behøver faktisk sket ikke være så dyrt endda. Men er du typen, der ikke kan finde ud af at spare op, så kan et lån meget hurtigt blive løsningen. Dog skal du være forsigtig. Mange lån er dårlige, og har en urimelig høj rente!

Hvor meget skal du bruge?

Først og fremmest skal du se hvor mange penge du skal bruge. Det er kan være meget forskellige person til person. Nogle vil gerne have rigtig mange lommerpenge med på turen, andre kan nøjes med minde og dermed kun penge til de mest nødvendige ting. Som udgangspunkt vil jeg mene at ca. 2.000 kr. er fint til en uge i form af lommepenge, er du afsted længere tid er det vigtigt at overveje hvor mange penge du har brug for. Derudover kommer der alle de andre udgifter, jo mindre du har en fin robåd eller lign., så skal du med færgen for at komme til Bornholm og den koster penge, det er dog meget forskelligt alt efter sæson. Om sommeren kan det nemt koste 1000 kr. hver vej hvis du ikke er fast pendler. I vinterhalvåret er priserne noget anderledes.

Dine lånemuligheder

Hvorhenne kan du så låne de her penge du ikke har ? Det kan du som udgangspunkt gøre mange forskellige steder, men det er meget forskelligt hvad renten er, og så er der også ÅOP, som er den stille dræber. Det er meget vigtigt at holde øje med hvad den løber op i, og så skal du også være kritisk. Et lån hos f.eks. Leasy kan god have en lav ÅOP, men til gengæld for du lov at betal lånet af over 8 år, og så er det pludselig rigtig dyrt. Du kan bruge denne låneberegner for at se nogle eksempler på hvad det kan løbe op i.


Skriv et svar